2013. október 17., csütörtök

Milyen fali tartót válasszak!

Szeretnék egy kis segítséget nyújtani a konzol választásban is! Általában a televíziók mind falra szerelhetőek függetlenül attól hogy led tv-ről beszélünk vagy plazma tv-ről.  A gyártó honlapján mindig szerepel hogy az adott tv éppenséggel melyik VESA szabványt támogatja. Nagyon sok üzletben illetve weboldalon olvasható hogy 100 x 100 vagy 200 x 200 as a fali konzol mérete. Ez annyit jelent hogy a tv hátulján a televízió közepén egy négyszög alakban 20cm-es távolságra vannak egymástól a lyukak amelyekkel rögzíteni lehet egy televíziót a falhoz!
Ezek a fali konzolok között többféle is lehet:

Fix:

Van ami FIX ezek simán merőlegesen rögzítik a tvt a falra nincs lehetőség a változtatásra.


Dönthető:

Ezek a konzolok funkcióikban annyiban térnek el a fix konzoloktól hogy felfele és lefele lehet állítani a kijelző állását valamennyi fokban . Ez általában +-15⁰  körül van konzoltól függően.  Ezt azoknak ajánlom akik például magasabbra fogják tenni a televíziót mint amilyen magasságból nézni fogják.


Dönthető és forgatható:


Itt kapunk még egy extra funkciót, azt hogy jobbra illetve balra is el lehet forgatni a tvnket. Akár 90⁰ is kifordíthatjuk amivel merőlegesen állhat a tvnk a falon! Ezek közül a konzolok közül van egy illetve kétkaros megoldás is. Az hogy nekünk melyik jó az függ a televízió méretétől illetve hogy mennyire szeretnénk kifordítani a készüléküket. Itt az egykarosok és kétkarosok között is lehet különbség márkánként is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése